КОИ СМЕ НИЕ

ОНЛАЙН „ГАЛЕРИЯ ФАКИРИ“ § FAKIRY DESIGN STUDIO § Арт Джунгла

КОНТАКТ

Работно време с обаждане!

Адрес на офис: гр. София, ул.“Сирак Скитник“9

Адрес на ателие и шоурум: България, п.к.2063 , с.Веринско

Адреси на които се провеждат заниманията на Школата „Арт Джунгла“:

 1. гр. София, ул.Калина Малина №6 / в сградата на НЧ „Св. Георги Победоносец 1999г.“- близо до зала Универсиада/. Подробности тук.
 2. ул. Цар Асен 92-94 на 100м. от НДК, в прекрасната творческа обстановка на новите ни партньори от growth zone, които подкрепят нашето начинание.Подробности за цената, групите и записването тук.

Атанаска Костова +359 897 419 880  E-mail: atanaska@fakiry.com                              Александър Костов +359 898 435 078 E-mail: alexandar@fakiry.com

Ние предлагаме педагогически услуги в областта на приложните и изящни изкуства, както и произведения на изкуството изработени от художници – картини, рисунки, пластики, керамични съдове, сувенири и др., предназначени за продажба.

ЕТ“ Факири Дизайн-Александър Костов“

ЕИК:202037202 без регистрация по ДДС

Адрес: София, ул.Сирак Скитник 9, вх.В, ет.8

МОЛ:Александър Костов

IBAN: BG54 UNCR 7000 1520 5585 85

BIC: UNCR BG SF     УниКредит Булбанк

ЗА НАС

Първо през 2006г. нашето място заработи, като ателие.
Ателие в което се раждат всичките ни идеи за следващото ни развитие. Започнахме да работим с деца, когато се родиха и нашите деца. Организирахме детски пленери в двора на Ателието,….. едни незабравими спомени, както за децата участници, така и за нас.
Детски Пленер “Игла в купа сено”, беше светъл лъч в очите на децата и ни вдъхнови да продължаваме да работим с деца в други педагогически форми.
Така се роди Школата по приложни и изящни изкуства “Арт Джунгла’’.
Чрез школата имаме за цел да помагаме на любителите на приложните и изящни изкуства, да се докоснат до кухнята на създаването, и да популяризираме заниманията с изкуство. Подкрепяме и обучаваме деца и възрастни, които желаят да се докоснат до изкуството.
Следващата стъпка беше да създадем наше пространство в което да покажем нашите произведения и да се срещнем с хората.

Галерия „ФАКИРИ” е открита през 2012г., като семейна галерия. Ние сме  художниците Атанаска и Александър Костови. В началото галерията беше  място за срещи, обучение, обмяна на опит и идеи между художници, любители, и ценители на изкуството, както и зала в която излагахме нашите произведения.

Основната дейност на галерията е свързана с представяне и продажба на наши произведения на изкуството от керамика и живопис. Керамиката е представена както в съвременните и форми, така и в древните и проявления, техники на моделиране и изграждане, това е нашата работа. Живописта и рисунките са нашето ежедневие, любов и време в което се усъвършенстваме с други техники.

Колекцията ни в онлайн галерията представлява наш прочит на вижданията ни за съвременна керамика в България. Чрез работата си ние подкрепяме нови търсения и начини на интерпретация на нови сюжети в керамичен материал. Представяме техники за изпичане на керамични изделия в алтернативни пещи на твърдо гориво и съвременни декоративни модели, както и тяхното проявление в тези пещи. Работим по собствени проекти за запазване и съхранение на автентичния занаят, както и участваме в проекти свързани с представянето и опазването на керамиката и грънчарството в автентичния вид на занаята.

В онлайн „Галерия Факири” може да се видят съдове и техники на полирана керамика, ажури, краклета, гравирана керамика, пепелни глазури, както и образователни техники за изпичане, някои древни похвати свързани с ръчното моделиране и произхода на керамиката. Богата колекция от оригинални живописни платна, акварели и съвременни пластики.

ЗА НАС КАТО ХУДОЖНИЦИ

И двамата сме завършили  Национална Художествена Академия – гр. София, специалност Керамика – бакалавър и магистърска програма.

Изложби и участия:

Атанаска Костова

 • Общи изложби : Фестивал за съвременно изкуство „ПРОЦЕС ПРОСТРАНСТВО” –гр.Балчик /2003г.,2004г.,2005г.,2008г./Общи изложби „Пеизаж“ в Националната Художествена Галерия – София /2003г./ „Формат 30/30” в галерия АСТРИ – София /2005г./ „Два пленера” – галерия АРТ АЛЕЯ –гр.София /2004г./ “Хамам” – гр. Ихтиман с куратор Д. Грозданов/2004г./ СБХ, „Св.Спиридон” в галерия Шипка 6 /2009г./
 • Изложба на European Ceramic Context 2010– Дания
 • Член на Съюза на Българските Художници /2010г./

Александър Костов

 • Общи изложби : Фестивал за съвременно изкуство „ПРОЦЕС ПРОСТРАНСТВО” –гр.Балчик /2002г.,2003г.,2004г.,2005г.,2007г.,2008г./Общи изложби „Пеизаж“ в Националната Художествена Галерия – София /2003г./”Мъжко тяло”НХГ с куратор Р.Константинова /2002г./Фестивал „Сараевска Зима” – Босна и Херцеговина /2003г./ „Site des Arts”- СБХ/2004г./”Два пленера” – Арт Алея, София/2004г./Фестивал „Еко Арт” – гр. Русе/2004г./ „Формат 30/30”  в галерия АСТРИ – София /2005г./ „Два пленера” – галерия АРТ АЛЕЯ –гр.София /2004г./ “Хамам” – гр. Ихтиман с куратор Д. Грозданов/2004г./ СБХ, „Св.Спиридон” в галерия Шипка 6 /2009г./
 • Участва в уърк шоп в гр.Чанаккале – Турция – Алтернативни техники за изпичане на керамика заедно с Проф. Б.Бончев
 • Член на Съюза на Българските Художници/2010г./

Съвместни изложби на Атанаска и Александър Костови

 • Изложба „Виж ги……..гледат” в галерия ГАЯ – гр.София/2009г./
 •  Изложба ”Оградена същност” в галерия Шмиргела, София /2008г./
 • Изложба ”Рисунки на килограм” в Галерия Факири, гр. София /2018г./
 • Изложба „Керамичен джаз” в галерия Факири, гр. София /2018г./
 • През 2012г. създаваме Галерия „Факири” в която излагаме своите произведения и Школа по приложни и изящни изкуства „Арт Джунгла”, чрез която организираме образователни събития.Представяме различни художествени техники за изработка на керамични изделия, живопис и рисуване.
 • В нашето ателие през 2006г. организираме и детски фестивал на изкуствата „Игла в купа сено”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *