Меню Затваряне

КУРС ПО КЕРАМИКА И ГРЪНЧАРСТВО Модул за 2023/2024г.

В сградата на НЧ „Св. Георги Победоносец 1999г.“, на ул.Калина Малина №6, близо до зала Универсиада, открихме прекрасна възможност за осъществяването на заниманията, по грънчарство и керамика на нашата Школа по приложни и изящни изкуства „Арт Джунгла”.Художествени ръководители са керамиците – педагози: Атанаска Костова и Александър Костов.
Темите в програмата са разнообразни, с възможност да се съобразяваме с индивидуалните възможности на всеки участник!
Ателието протича със забавно поднесена демонстрация по ТЕМАТА ЗА ДЕНЯ и обяснение. В процеса на работа помагаме и насърчаваме всеки участник индивидуално. Накрая на урока имаме готово глинено произведение с което можем да се снимаме и да се похвалим. Получавате трайни знания за изработването на керамични изделия, за технологичните параметри на различните материали и инструменти, както и съвети за това от къде да си ги набавите. Курсистите, които успеят да вземат 6 учебни месеца в този курс, получават сертификат за завършено ниво и могат да започнат да се занимават с това самостоятелно и да допълват знанията си.
Заниманията се провеждат всяка СРЯДА от 17,00ч. – 19,30ч. Работим по предварително изготвена  програма, в която са включени различни пластични теми и лекции, които ще ви дадат знания и умения за работа в материал след края на курса.

Възможно е включване в курса по всяко време при наличност на свободни места – /общо 7 места – от които 1 свободно място към 31.01.24г.! Всеки курсист започва да се учи от началото на програмата или в зависимост от нивото му на познания и опит!

ПРОГРАМА – Ниво 1

 1. Лекции за формообразуването и технология на керамиката.
 2. Ръчно изработване на изделия и пластики.
 3. Моделиране, дизайн на форма и декор, релеф.
 4. Грънчарство – практически умения по 20мин. на занимание.
 5. Изпичане на пластиките изработени по темите в уроците. Внимание!: – поради натовареността на ателието ни нямаме възможност да изпичаме пластики които сте си изработили вкъщи или като допълнителни работи. Също така, не можем да изпичаме и всички съдовете от грънчарството – правим им оценка и изпичаме само най-доброто /това е важна част от процеса и обучението/.
 6. Модул: /Октомври – Май/
 7. Провежда се всяка Сряда от 17.00ч. – 19,30ч. Адрес: ул. Калина Малина №6
 8. Месечна такса 320лв./включва 10 астрономически часа/, или 80лв. на занимание.
 9. Еднократно посещение 90лв. /ВАУЧЕР/
 10. Възможно е включване в заниманията по всяко време на модула /ако има свободни места.
 11. Седем места в групата.
 12. Осигурени материали за работа, между 10 и 12 различни теми / лекции за работа, които обхващат основни техники за моделиране.
 13. Записване на atanaska@fakiry.com /0897419880/

ПРОГРАМА – Ниво 2

В това ниво се работи самостоятелно с курсиста задачите са съобразени с желанията и проектите му!

ВАУЧЕР / за възрастни/

 • Едно забавно занимание, което може да сбъдне стара мечта или да бъде оригинален подарък за скъп човек! Когато заплатите ВАУЧЕР за Курс по керамика и грънчарство за ваш близък или приятел, той ще получи един незабравим урок по керамика и грънчарство с продължителност от 2ч. и 30мин. По време на урока ще направи изделия, които след изпичането ще останат скъп спомен за преживяното! Когато плащате Ваучер през формата на сайта е необходимо да ни изпратите, като допълнителна информация името на получателя, и какъв е повода, както ваш или негов имейл в зависимост от това, къде искате да го изпратим!

Защо да изберете керамиката?

 • Керамиката е пластично изкуство, което развива въображението, прави ни по-спокойни, учи ни на търпение и сръчност. Помага ни да изразяваме своите мисли и чувства по един нетрадиционен начин, кара ни да се чувстваме създатели на нещо ново и изцяло наше. Всички, които се учат да работят с глина се научават да се стремят към съвършеното, към изящното и красивото. Всяко докосване до глината е стремеж да го направиш по-гладко или грапаво, по-високо или ниско , по-равно, по-красиво.Когато работим с глина ние сме искрени, глината има свойството да носи отпечатъка на нашите настроения, и вече готовата пластика, съдче или пано, остават скъп спомен за нас и за преживяното.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ВИЖТЕ КАКВО СПОДЕЛЯТ ЗА НАС УЧЕНИЦИТЕ НИ:

Vera Dyankova

Скъпи мои учители, това, което ми дадохте по време на курса е много. Освен знанията, които получих от вас, вие не спряхте да ме вдъхновявате и да ме зареждате с енергията на истински творци . Въпреки, че в момента физически вече не съм част от курса не преставам да вървя по непредсказуемия път на керамиката и заради вас и времето, което ми отделихте по време на моето обучение. Благодаря ви!

Daniela Balabanova

Скъпи наши учители, едно голямо БЛАГОДАРЯ за всичко, което се случва в този курс! Винаги съм харесвала керамиката, но вие ме потопихте в тайните на глината и в какво е способна да се превърне в ръцете на един обикновен човек, дори не художник или скулптор. Споделените от вас знания и техники, превръщат всеки от нас в творец и вдъхновяват за още и още по-голямо желание за сътворяване на красоти.. Бъдете все така искрени, зареждащи, сърцати! Курсът за мен е прекрасна терапия, споделеност, творчество, а защо не и бъдещо хоби или професия.. НЕ искам да свършва. Весела Коледа и до скоро! 

Eli Katzeva

Мили наши учители,

Аз този курс не го разменям за нищо! Времето, което прекарвам с глината, е толкова приятно и дори терапевтично.

Най-много ми харесва, че вие самите ни учите така, че ако решим, да можем и самостоятелно да се занимаваме с керамика. Не спестявате знания и насоки, подкрепяте ни и в търсенето на стил, което е прекрасно. Този курс си е една съвсем завършена програма.

Благодаря ви!

Galina Kircheva-Vasileva

Чест и почитания от мен за вас. Пътят на откриване на керамичния свят, под ваше ръководство и напътствия е весел, лесен и като песен.

Мая Сбиркова

Насти, Сашо хиляди благодарности за вдъхновението и знанието , което споделяте с нас!