Меню Затваряне

КУРС ПО КЕРАМИКА И ГРЪНЧАРСТВО

Модула за 2023/2024г. ще започне на 4 октомври от 17ч.

В сградата на НЧ „Св. Георги Победоносец 1999г.“, на ул.Калина Малина №6, близо до зала Универсиада, открихме прекрасна възможност за осъществяването на заниманията, по грънчарство и керамика на нашата Школа по приложни и изящни изкуства „Арт Джунгла”.

Художествени ръководители са керамиците – педагози: Атанаска Костова и Александър Костов.
Темите са разнообразни, съобразяваме се с индивидуалните възможности на всеки участник!
Ателието протича със забавно поднесена демонстрация по ТЕМАТА ЗА ДЕНЯ и обяснение. В процеса на работа помагаме и насърчаваме всеки участник индивидуално. Накрая на урока имаме готово глинено произведение с което можем да се снимаме и да се похвалим. Получавате трайни знания за изработването на керамични изделия, за технологичните параметри на различните материали и инструменти, както и съвети за това от къде да си ги набавите. Курсистите, които успеят да вземат 6 учебни месеца в този курс, получават сертификат за завършено ниво и могат да започнат да се занимават с това самостоятелно и да допълват знанията си.
Заниманията се провеждат всяка СРЯДА от 17,00ч. – 19,30ч. Работим по предварително изготвена  програма, в която са включени различни пластични теми и лекции, които ще ви дадат знания и умения за работа в материал след края на курса.

Възможно е включване в курса по всяко време при наличност на свободни места – /общо 7 места – от които 4 свободни места към 10.09.23г.! Всеки курсист започва да се учи от началото на програмата или в зависимост от нивото му на познания и опит!

ПРОГРАМА – Ниво 1

 1. Лекции за формообразуването и технология на керамиката.
 2. Ръчно изработване на изделия и пластики.
 3. Моделиране, дизайн на форма и декор, релеф.
 4. Грънчарство – практически умения по 20мин. на занимание.
 5. Изпичане на пластиките разработени по темите на уроците. Внимание!: – поради натовареността на ателието ни нямаме възможност да изпичаме пластики които сте си изработили вкъщи или като допълнителни работи. Също така, не можем да изпичаме и всички съдовете от грънчарството – правим им оценка и изпичаме само най-доброто. /това е важна част и от обучителния процес/
 6. Модул: /Октомври – Май/
 7. Провежда се всчка Сряда от 17.00ч. – 19,30ч. Адрес: ул. Калина Малина №6
 8. Месечна такса 260лв./включва 10 астрономически часа/, или 65лв. на занимание.
 9. Еднократно посещение 80лв. /ВАУЧЕР/
 10. Възможно е включване в заниманията по всяко време на модула /ако има свободни места.
 11. Седем места в групата.
 12. Осигурени материали за работа, между 10 и 12 различни теми / лекции за работа, които обхващат основни техники за моделиране.
 13. Записване на atanaska@fakiry.com /0897419880/

ПРОГРАМА – Ниво 2

В това ниво се работи самостоятелно с курсиста задачите са съобразени с желанията и проектите му!

ВАУЧЕР / за възрастни/

Едно забавно занимание, което може да сбъдне стара мечта или да бъде оригинален подарък за скъп човек! Когато заплатите ВАУЧЕР за Курс по керамика и грънчарство за ваш близък или приятел, той ще получи един незабравим урок по керамика и грънчарство с продължителност от 2ч. и 30мин. По време на урока ще направи изделия, които след изпичането ще останат скъп спомен за преживяното!

Когато плащате Ваучер през формата на сайта е необходимо да ни изпратите, като допълнителна информация името на получателя, и какъв е повода, както ваш или негов имейл в зависимост от това, къде искате да го изпратим!

Защо да изберете керамиката?

Керамиката е пластично изкуство, което развива въображението, прави ни по-спокойни, учи ни на търпение и сръчност. Помага ни да изразяваме своите мисли и чувства по един нетрадиционен начин, кара ни да се чувстваме създатели на нещо ново и изцяло наше.

Всички, които се учат да работят с глина се научават да се стремят към съвършеното, към изящното и красивото. Всяко докосване до глината е стремеж да го направиш по-гладко или грапаво, по-високо или ниско , по-равно, по-красиво.Когато работим с глина ние сме искрени, глината има свойството да носи отпечатъка на нашите настроения, и вече готовата пластика, съдче или пано, остават скъп спомен за нас и за преживяното.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

%d bloggers like this: