Ателие по керамика за деца

Учителите Атанаска и Александър Костови, организираме „Ателиета по керамика за деца“.
Темите са разнообразни и не се дублират, съобразяваме се с индивидуалните възможности на децата!
Работилницата протича със забавно поднесена демонстрация по темата и обяснение. В процеса на работа помагаме и насърчаваме децата индивидуално. Понякога практикуваме и грънчарство.Накрая на урока имаме готово глинено произведение с което можем да се снимаме и да се похвалим.


Ателието се провежда с предварително обявени дати на два адреса:

  •  26 октомври, 30 ноември /2019г./, 25 януари/2020г./- от 14 -16ч. Заниманията се провеждат в София, на ул.Калина Малина №6 / в сградата на НЧ „Св. Георги Победоносец 1999г.“- близо до зала Универсиада/
  • 24 октомври, 28 ноември /2019г./, 30 януари /2020г./ – от 16 – 18ч. Заниманията се провеждат в София, на ул. Цар Асен 92-94,  в прекрасното пространство за събития на growth zone, na 100м. от НДК.

Подходящо е както за начинаещи така и за напреднали деца на възраст от 6г. до 12г.

Цена: 35.00лв., за два астрономически часа.

Заплащането се извършва на място.
За тази работилница е необходимо предварително записване на тел: 0897419880.


Защо да изберете керамиката?
Керамиката е пластично изкуство, което развива въображението, прави ни по-спокойни, учи ни на търпение и сръчност. Помага ни да изразяваме своите мисли и чувства по един нетрадиционен начин, кара ни да се чувстваме създатели на нещо ново и изцяло наше. Децата, които се учат да работят с глина се научават да се стремят към съвършеното, към изящното и красивото. Всяко докосване до глината е стремеж да го направиш по-гладко или грапаво, по-високо или ниско , по-равно, по-красиво.Когато работим с глина ние сме искрени, глината има свойството да носи отпечатъка на нашите настроения, и вече готовата пластика, съдче или пано, остават скъп спомен за нас, за родителите  и  детството.