Меню Затваряне

В сградата на НЧ „Св. Георги Победоносец 1999г.“, на ул.Калина Малина №6, близо до зала Универсиада, открихме прекрасна възможност за осъществяването на заниманията, по грънчарство и керамика на нашата Школа по приложни и изящни изкуства „Арт Джунгла”.

КАКВО ВКЛЮЧВА КУРСА?

Художествени ръководители са керамиците – педагози: Атанаска Костова и Александър Костов.
Темите са разнообразни и не се дублират, съобразяваме се с индивидуалните възможности на всеки участник!
Ателието протича със забавно поднесена демонстрация по темата и обяснение. В процеса на работа помагаме и насърчаваме всеки участник индивидуално. Накрая на урока имаме готово глинено произведение с което можем да се снимаме и да се похвалим. Получавате трайни знания за изработването на керамични изделия, за технологичните параметри на различните материали и инструменти, както и съвети за това от къде да си ги набавите. Курсистите, които успеят да вземат 6 учебни месеца в този курс, получават сертификат за завършено ниво и могат да започнат да се занимават с това самостоятелно и да допълват знанията си.
Заниманията се провеждат в Сряда от 17,00ч. – 19,30ч. Работим по предварително изготвена  програма, в която са включени различни пластични теми и лекции, които ще ви дадат знания и умения за работа в материал след края на курса.

ПРОГРАМА

 1. Лекции за формообразуването и технология на керамиката.
 2. Ръчно изработване на изделия и пластики.
 3. Моделиране, дизайн на форма и декор, релеф.
 4. Грънчарство – практически умения по 20мин. на занимание.
 5. Изпичане на пластиките разработени по темите на уроците.Внимание!: – поради натовареността на ателието ни нямаме възможност да изпичаме пластики които сте си изработили вкъщи или като допълнителни работи.Също така не можем да изпичаме и всички съдовете от грънчарството – правим им оценка и изпичаме само най-доброто.
 6. Модул: /Октомври – Май/
 7. Провежда се в Сряда от 17.00ч. – 19,30ч. Адрес:ул. Калина Малина №6
 8. Месечна такса 200лв./включва 10 астрономически часа/
 9. Еднократно посещение 60лв./не включва изпичане/
 10. Възможно е включване в заниманията по всяко време на модула /ако има свободни места./общо места 6, свободни места за 2020/21г.- 1/
 11. Договор за предоставяне на педагогическа услуга.
 12. Шест места в групата.
 13. Осигурени материали за работа.
 14. Записване на atanaska@fakiry.com /0897419880/

Защо да изберете керамиката?

Керамиката е пластично изкуство, което развива въображението, прави ни по-спокойни, учи ни на търпение и сръчност. Помага ни да изразяваме своите мисли и чувства по един нетрадиционен начин, кара ни да се чувстваме създатели на нещо ново и изцяло наше.

Всички, които се учат да работят с глина се научават да се стремят към съвършеното, към изящното и красивото. Всяко докосване до глината е стремеж да го направиш по-гладко или грапаво, по-високо или ниско , по-равно, по-красиво.Когато работим с глина ние сме искрени, глината има свойството да носи отпечатъка на нашите настроения, и вече готовата пластика, съдче или пано, остават скъп спомен за нас и за преживяното.

Тук може да разгледате снимки от минали уроци!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

%d bloggers like this: