Меню Затваряне

Участие в художествен пленер

На 7,8 и 9 октомври имахме удоволствието да участваме в  художествен пленер сред зашеметяващата природа на Тетевенския балкан, с добри приятели и колеги.

Ето и детайлите:

Сдружение АРТEКО СТУДИО организира :
АРТ Пленер – Вила Червен, м. Конски Дол, гр. Тетевен
За първа година  ще организираме художествен тридневен  пленер (Октомври -7,8,9)
с участници от България и Германия. Темата е свободна. Авторите са поканени да се вдъхновят и насладят на една малка частица от Тетевенския балкан.  Може би точно тази „Частица от Балкана„ ще ги насочи към техните търсения в образа на изява. На 21ви Ноември от 16ч. , ще открием изложба в галерията на града.
Участници:
Арт група: Факири – Атанаска Костова и Александър Костов, Деница Тодорова, Димитър Грозданов, Елена Панайотова, Матиас Рот, Милена Атанасова, Милена Стамболийска, Милен Джановски, Пенка Минчева, Светла Атанасова, Христина Бобокова.
Идеята на пленера е не само да се обменят идеи между участниците, а да се направи и комуникация със зрителите през призмата на творбите им.  Тетевен е известен повече със занаятчийсво, което по свой начин допринася за културната дейност в града. Едно арт събитие, подчертаващо съвременното и модерното изкуство с обмяната на виждания между автори и зрители, би могло да постави началото на съживяване и нуждата от подобни изяви в малките населени места като гр. Тетевен.
Къща за гости „Вила Червен” се намира в подножието на връх Червен, Васильовка планина – предбалкан на Стара планина. Местността Конски дол е на 2,5 км от гр. Тетевен, където е и самата къща, на мястото се развъжда балканска и дъгова пъстърва.
Сдружение Артеко Студио предвижда реконсрукция на селскостопанска сграда в Арт Център с галерия и студия за работа, където  ще се излагат и архивират работите на български и чуждестранни автори, за бъдещи изложби и събития.
Поздрави,
Милена Стамболийска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *