Ателие по керамика за деца

Учителите Атанаска и Александър Костови, организираме „Ателиета по керамика за деца“.
Темите са разнообразни и не се дублират, съобразяваме се с индивидуалните възможности на децата!
Работилницата протича със забавно поднесена демонстрация по темата и обяснение. В процеса на работа помагаме и насърчаваме децата индивидуално. Накрая на урока имаме готово глинено произведение с което можем да се снимаме и да се похвалим.Ние се ангажираме да изпечем творбата на вашето дете и да ви се обадим когато тя е готова, за да си я вземете.
Това ателие е насочено изцяло към децата и родителите, които искат децата им да работят само с глина. Задачите се изготвят предварително и могат да се следят на обявените ни събития.
Ателието се провежда в събота и е подходящо както за начинаещи така и за напреднали деца на възраст от 4г. до 12г.
Сформират се две групи в събота от 10 – 12ч., и от 14 – 16ч. Месечната такса е 95.00лв. Уроците ще се провеждат в сградата на Народно Читалище „Св. Георги Победоносец 1999“ близо до зала Универсиада на ул. Калина Малина №6. Заплащането се извършва на място или по банков път. 
За тази работилница е необходимо предварително записване на тел: 0897419880.
Защо да изберете керамиката?
Керамиката е пластично изкуство, което развива въображението, прави ни по-спокойни, учи ни на търпение и сръчност. Помага ни да изразяваме своите мисли и чувства по един нетрадиционен начин, кара ни да се чувстваме създатели на нещо ново и изцяло наше. Децата, които се учат да работят с глина се научават да се стремят към съвършеното, към изящното и красивото. Всяко докосване до глината е стремеж да го направиш по-гладко или грапаво, по-високо или ниско , по-равно, по-красиво.Когато работим с глина ние сме искрени, глината има свойството да носи отпечатъка на нашите настроения, и вече готовата пластика, съдче или пано, остават скъп спомен за нас, за родителите  и  детството.