Статии/Връзки

Изложба на Атанаска и Александър Костови
„Рисунки на килограм“
Място: Fakiry Gallery
От 18.00ч.

Плакат за изложба на Атанаска и Александър Костови

 

https://sofia-art-galleries.com/item/galeriya-fakiri/

 

Зимата

В планината сме. Вчера заваля сняг. Мисля, че няма да можем да се измъкнем скоро от преспите. Седнал съм до прозореца и гледам. Навън е приказно. Небето започва да става синьо, сняг вече не вали. Обяд е, няма ток, но камината бумти.Наливам си едно питие, слънцето се показва, чашата ми започва да блести с карамелени  отблясъци. Пресягам се и взимам малко печени орехи от красивата керамична купа fd оставена на каменният перваз на прозореца.
Нямам бърза работа.

керамична купа

керамична купа

прозорец

прозорец

 

 

 

 

 

На море

Събуждам се. Слънцето е изгряло преди малко. Чува се свежият вятър в листата на каваците. Гугутките носят забрава. Прохладно е. Сядам в леглото и поставям краката си върху хладните рисувани плочки. Ходя бавно и усещам миризмата на кафе. Сипвам си в една чаша  и сядам на стълбите на терасата.Нищо няма значение. Отпивам от кафето.

чаши fd

чаши fd

чашa fd

чашa fd

 

 

 

 

 

 

Керамичната чаша

Малко груба и несъвършена с по-плътна периферия оцветена най-често в земни пастелни тонове. Но когато става въпрос за една чаша топло кафе представата ми е точно за такава простовата удобна чаша, която да съхрани любимата ароматна напитка съпътстваща всяка моя сутрин. Нищо особено, но все пак предмета, който те събужда, който докосваш първи за деня трябва да е нещо специално, не би трябвало да е простa конфекция.

чаши fd

чаши fd

 чайник fd

керамичен чайник fd

 

 

 

 

 

 

Чайник и Чаша

В България няма традиция в пиенето на чай, каквато има в някои други страни, но винаги сме си мислели, че всеки би се зарадвал истински, ако някъде, някой го покани на чай с бисквити, по независимо какъв повод. Чаят поднесен в авторски чаши и чайник изпечени по стара технология на твърдо гориво в автентична пещ АНАГАМА би бил подходящ, както за много официален повод, така и за приятна лека изненада по време на среща. Впечатлението което остава след такова изживяване е много топло и емоционално. Гарантирано е, че който опита веднъж, топъл чай или кафе от керамична чаша, винаги ще се сеща за уютното чувство, и за това как напитката изстива с приятна забавеност, т.е можем да се наслаждаваме на топлия чай или кафе по-дълго време.Галерия „ФАКИРИ “ Ви пожелава да опитате от това вълшебство, да имате възможност да медитирате след забързан ден или работна седмица използвайки за целта вълшебните свойства на керамиката.

керамичен чайни и чаша fd

чайник и чаша fd