Рисувана керамика

КЕРАМИЧЕН СЪД – Firing Pottery in a Fire Pit

Как е направен?

Рисуваният  съд е ръчно изработен без употребата на калъпи и грънчарско колело. Повърхността е полирана преди изпичането, направени са по технологията на древната керамика изработвана преди откриването на грънчарското колело. След полирането е гравирана рисунката с остър резец, за да се получи по-ярък образ, на края точно преди да се изпече във фугата оставена от резеца се втрива пигмент, който оцветява изображението. След това се изпича в уникална пещ, като за гориво се използват дърва. Пламъците на огъня придават характерния вид на съда. След изпичането съда се намазва със защитна восъчна емулсия, която подобрява блясъка и допринася за добрата поддръжка, възпрепятства събирането на прах по повърхността.

Идеи за аранжиране:

Рисуван съд  подходящ за всякакъв интериор, създава уют и усещане за топлота, което се съчетава много добре с мебелите, както във вашата всекидневна така и за аранжиране във  вашето антре и кухня. Съда е с подходящ размер и може да бъде поставен и на земята, като приятно допълнение в някой ъгъл,  ниша или тераса на вашият дом. Рисуваният съд е с красива рисунка и за това би могъл да се аранжира подобно на картина или пластика, като се постави върху бюфет, камина, постамент или секция. Съда би могъл да бъде поставен върху масата, когато не се използва за хранене, или като постоянен аксесоар върху ниската холна маса.

Употреба:

Съда е подходящ за аранжиране на сухи цветя,  може да се използва и за свежи цветя стига на дъното му да се постави чаша с вода в която да бъдат натопени цветята. Съда може да се пълни с вода но той задържа водата подобно на стомна, като се напоява и е възможно да остави мокра следа на вашия под или мебел за това препоръчваме употребата на допълнителен съд в който да се натопят цветята.

 

Изделията са ръчно изработени, по автентична технология, и по един брой.Уникалността е гарантирана.
При всяка нова колекция, сайтът на FAKIRY DESIGN STUDIO се обновява. Желаем ВИ приятни и хубави дни с усещане за FD.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *