Раку

Последни публикации

Галерия Факири

Галерия „ФАКИРИ” е открита през 2012г., като семейна галерия, на двамата художници Атанаска и Александър Костови. Място за срещи, обучение, обмяна на опит и идеи между художници, любители, и ценители на изкуството.Основната дейност на галерията е свързана с представяне и продажба на произведения на изкуството от керамика и живопис.Керамиката е представена както в съвременните и форми, така и в древните и проявления, техники на моделиране и изграждане.Колекцията на галерията представлява съвременен прочит на керамиката в България, подкрепя нови търсения и начини на интерпретация на сюжети в керамичен материал.Представя техники за изпичане на керамични изделия в алтернативни пещи на твърдо гориво и съвременни декоративни модели и тяхното проявление в тези пещи.

В галерия „Факири” може да се видят съдове и техники на полирана керамика, ажури, краклета, гравирана керамика, пепелни глазури, както и образователни техники за изпичане, някои древни похвати свързани с ръчното моделиране и произхода на керамиката.Галерия „Факири” разполага и с богата колекция от живописни платна, рисунки и съвременни пластики.

В пространството си галерията създаде Школа за приложни и изящни изкуства „Арт Джунгла”. Насърчава обученията по изкуства от най – ранна детска възраст (3год., както и деца с професионална ориентация).Школата има и специално отношение към любителите на приложните и изящни изкуства, подкрепя и обучава възрастни желаещи да се докоснат до изкуството.

  1. Пролетен базар „Процент“ Вашият коментар
  2. „МАЛКО СЪКРОВИЩЕ”- базар и работилница  Вашият коментар
  3. Месец на галерия Факири – 5 Вашият коментар
  4. Арт Ваканция на Витоша събира, музика рисуване и кино за децата! Вашият коментар
  5. Арт Ваканция на Витоша Вашият коментар
  6. Лятно Арт Училище Вашият коментар
  7. АРТ ДЖУНГЛА И MUSIC PLAY В ЕДНО ЛЯТНО АРТ ПРИКЛЮЧЕНИЕ Вашият коментар
  8. Изложба „Рисунки на килограм“ Вашият коментар
  9. Няколко съвета, ако детето ви рисува. Вашият коментар